Sortida hivernal al segon cim més alt d’Andorra, el Pic de l’Estanyó

El matí del dissabte 7 de gener vam sortir nou companys del CEL per anar a Andorra al refugi la Borda de Sorteny, on vam arribar a les quatre de la tarda després de deixar el cotxe al pàrquing de l’entrada al Parc Natural de Sorteny.

Uns van aprofitar per fer una passejada de tarda i la resta fen tertúlia i curant el constipat al costat de l’estufa d’un molt recomanable refugi, bon menjar i bon tracte de les seves propietàries, la Carme i la Nerea.

A les vuit del matí un bon esmorzar per agafar forces per l’ascensió i a dos quarts de nou sortim d’excursió. Matí ben fred i gris, amb el consell de les guardes del refugi de no fer cim si tenim vent o boira. Baixem per travessar el riu i ens endinsem en el bosc direcció a l’estany de l’Estanyó. Un cop davant un desaparegut llac pel gel i la neu acumulada al damunt, debatin quina és la millor ruta per enfilar cap al cim, girem a l’esquerra del llac, perdem un xic d’alçada per agafar una canal de forta pendent, ens du a la carena que ens portarà al cim. Un cop de fortíssim vent a 2804 metres d’altitud que de poc ens tomba, ens fa repensar l’ascensió i ho deixem per un altre dia, el problema és fer-ho saber als dos que s’havien anticipat a la resta. Mentre dubtem si anar a buscar-los o no apareixen entre la boira, també han decidit recular amb bon criteri.

Baixada rapida i còmoda fins al refugi, on la Carme i la Nerea ens esperen amb l’estufa encesa (tancaven al migdia i es van quedar per esperar-nos). Dinem al refugi i tornada al cotxe i a casa.
Un cap de setmana fantàstic per aprendre i compartir, un més.

Aquí teniu disponible el vídeo-reportatge d’en Valentí:

I el track de la sortida realitzada:

Podeu accedir a les fotografies en aquest enllaç.