Taga i Puig d’Estela

El passat 11 de Març el Centre Excurcionista Llorençà, concretament la secció d’alta uontanya van fer la darrera hivernal. Aquest cop també en terres catalanes, conquerint el cim del Taga i Puig d’Estela. Com sempre, vam matinar. A les 6am sortíem de la font de l’aixeta 7 persones que ens dirigíem al poble de Pardines, des d’on vam iniciar l’excurció un cop esmorzats i calçats.
Portavem tot el material necesari per fer una sortida amb neu. L’aproximació a peu de muntanya va ser lenta però bonica ja que anàvem deixant enrere unes vistes del poble i de la vall espectaculars.
Vam creuar rius i vam passar per l’ermita de Sant Magdalena de Puigsac. Abans d’arribar a la portella d’Ogassa, punt on pots decidir quin dels dos cims vols fer primer, vam optar pel Taga. Vam aprofitar que portàvem les raquetes posades i era el que estava més aprop.
En aquest punt ja portavem uns 500 m de desnivell positiu i unes 2h caminant. Haviem esmorzat,  agafat forçes i només calia fer l`últim esforç on ens esperava la gran creu del cim que es veu de ben lluny i unes vistes genials del la vall!
Vàrem tornar a fer reagrupament a dalt al Taga i decidits amb intenció d’anar al proper cim. Anàvem bé de temps i el dia ens respectava. El descens fins a la portella va ser ràpid i ja només calia carenejar per arribar al Puig d Estela. Una aproximació molt xula trobant neu a les parts mes expossades (cara nord) i parts amb roques i pedra on la neu ja havia marxat. Agradable passejada tenint sempre bones vistes de les dos vessants de la Serra Cavallera.
Ara sí,  un cop arribats al Puig d’Estela només quedava  el descens passant pel coll de Pol i fent així la volta circular.
Al poble de Pardines ens esperava el dinar de carmanyola i una bona copa de cervsa ben merescuda.
Com sempre una altra sortida rodona. Compartint muntanya i esport amb companys i companyes apassionats de la muntanya!!!
VÍDEO DE LA SORTIDA “HIVERNAL”