6 tresmils del Pirineu en 1 sol dia

dav

El passat cap de setmana 15 i 16 de setembre, cinc membres de la Secció d’Alta Muntanya del CEL vam pujar a la Vall Ferrera per coronar 5 dels 10 tresmils catalans.

Vam deixar els cotxes a pocs metres del refugi de Vallferrera i allà vam carregar les motxilles (plenes de menjar, aigua, sac i esterilla). Vam fer bivac a l’Estany d’Estats. El temps semblava que empitjorava, els núvols anaven guanyant terreny però van demostar ser inofensius. La boira ens va envaïr ben avançada la tarda, però a mitjanit les estrelles brillaven ben intensament.

Diumenge, amb les primeres llums del dia enfilavem cap al primer tresmil del dia: el Rodó de Canalbona. Vam anar resseguint la cresta passant per Punta Gabarró i finalment (fent alguna grimpada) vam arribar a la Pica d’Estats, el sostre de Catalunya. Unes quantes fotos i… continuem la nostra ruta. A pocs metres ens esperava el Pic Verdaguer i de baixada cap al Coll de Sotllo vam decidir pujar el Montcalm (sabem que no és un cim Català, però… què carai fa tresmil metres!! Així que vam decidir fer un “sube-baja”.

Arribats al Port de Sotllo dubtàvem de si assolir el darrer tresmil del dia. Estàvem cansats, el desnivell acumulat es feia notar. Però… les ganes de fer-los tots sis van poder més que el nostre cansament. Així que… després de donar-hi unes quantes voltes, vam pujar el Pic de Sotllo.

A quarts de tres de la tarda començacem a baixar. Vam parar a l’Estany d’Estats a dinar, a refrescar-nos i a trencar el son. Desrpés de tot, només ens restaven un parell d’horetes fins al Refugi de Vallferrera, on vam aprofitar per fer un beure i tornar cap a casa.

El temps ens va respectar, el sol ens va acompanyar tot el dia i la visibilitat va ser excel·lent!!

Us deixem aquí, el vídeo del cap de setmana editat pel nostre soci Valentí Solà: