NIT DE VÈRTIC 2018

US DEIXEM LES FOTOS DE LA NIT DE VERTIC 2018!!

INSCRIPCIONS OBERTES!!!

Nit de Vèrtic – acció solidària 3a edició- comença a ser una realitat. Un any més hem obert inscripcions!!!

El 30 de juny estarem a la casa de cultura de Sant Llorenç Savall. Allà podràs participar o bé d’una caminada (14Km), o d’una cursa nocturna (14Km).  També tindrem concerts de la mà dels Katacracks i Seguirem (tribut a Obrint Pas) i acabarem la nit ballant amb els “Deejays del Revés“.

Aquest any ens solidaritzem amb la zona del Pakistan, concretament a la Vall d’Hushé (Baltistan).  De la mà de Baltistan Fundazioa ajudarem a l’escolarització de les nenes d’aquesta regió abans no siguin apartades dels seus estudis per posar-les a treballar o fins i tot esposar-les molt joves. Creiem que tots els infants tenen dret a l’ensenyament.

La vida de les dones del Valle de *Hushé és una vida dura, dedicada bàsicament a tirar endavant a la seva família i a treballar en el camp. La majoria de les dones adultes només parlen l’idioma Balti, per la qual cosa no poden sortir de la seva vall i comunicar-se amb l’exterior, ja que no parlen ni Urdú ni Anglès, els dos idiomes oficials de Pakistan. A més un percentatge elevat d’aquestes dones són analfabetes, limitant així les possibilitats de moviment i relació amb la societat.
Les nenes són casades pels seus familiars a edats adolescents, en moltes ocasions entre familiars, i una vegada casades deixen l’escola i comencen l’àrdua tasca de ser dona i mare al Baltistan.

La càrrega de treball que suporten les dones comença per la cura dels fills i filles, el nombre de les quals ronda els 5 membres, l’atenció a les persones majors de la llar i del marit, el manteniment i la neteja de la llar i el treball en el camp conreant els productes necessaris per a la seva alimentació.

Esperem la vostra participació un any més ja sigui caminant, corrent o simplement fent un donatiu a

ES62 2100 1111 3302 0008 6080

 

————————————————————————————————————————–

El passat 10 de gener la comissió de la Nit de Vèrtic va triar una causa solidària entre les tres propostes finalistes que eren:

-la malaltia de Crohn
-Fundazioa Baltistan
-Save the Children

Després d’un intens debat entre tots els membres de la comissió, vam escollir Fundazioa Baltistan, dedicada a ajudar a les persones de la Vall d’Hushé (Pakistan) amb diferents projectes per ajudar al seu desenvolupament socioeconòmic.

Concretament ens fixarem amb l’escolarització de les nenes que des de molt joves són obligades a treballar o són esposades. Amb la nostra ajuda volem aconseguir els diners necessaris per ajudar a les famílies perquè no tinguin la necessitat d’utilitzar-les per la seva subsistència. Pagant els seus estudis i formant mestres per garantir la seva educació.


Agraïm totes les propostes presentades, que van ser moltes i us animem a col·laborar en el projecte solidari Nit de Vèrtic- acció solidària 2018.


https://www.baltistan.eus/

 

————————————————————————————————————————-

 

 

La comissió organitzadora de Nit de Vèrtic hem començat a treballar en la 3a edició que serà el proper…

30 de juny del 2018

Com a novetat, veient el gran interès que desperta la causa solidària, aquest any volem que la gent ens faci arribar les seves propostes via correu electrònic a nitdevertic@gmail.com abans del 20 de desembre.

 

Entre totes les propostes rebudes escollirem la causa solidària d’aquesta edició.

Esperem les vostres propostes, animeu-vos a participar!