Sortida Trailrunners a Sant Llorenç

El Diumenge 4 de Març. Ens hem trobat a les 8:30 a la plaça 12 valents i valentes del grup dels Trail Runners Llorençans i la Queca (una gossa molt simpàtica) per fer un bon entrenament pels voltants del poble i el parc natural.
Sortim tots junts direcció a les basses de Cal Llogari però aviat ens separem en 2 grups, seguint ritmes diferents. En el primer tram fins les basses del Llogari trobem força aigua i fang, seqüeles encara de la nevada de la setmana anterior, i en algun punt hem de fer algun tros pel mig del bosc per evitar alguns arbusts caiguts i bassals que ocupen tot el camí.
Entrem en calor esquivant bassals i mirant de no acabar amb un peu ben xop només començar i arribem a les basses de Cal Llogari, ben plenes totes dues per les precipitacions d’aquests dies. Creuem la carretera i comencem la pujada al Castell de Pera per la pista de la Saladelafont. Aviat ens desviem per agafar un corriol que enfila i enfila i ens porta al Castell de Pera per darrere. Arribats al Castell contemplem el tros de roca que s’ha desprès darrerament. A dalt de tot, fem la foto de rigor i girem cua per dirigir-nos cap a la carena de Roca Sereny. Baixant del Castell de Pera ens trobem amb la resta del grup que ens acompanyen una estona.

La pujada a Roca Sareny és dura però córrer per sobre la carena de Roca Sereny fins a Era Ventosa ho compensa totalment. Vistes magnífiques a banda i banda i posant a prova la tècnica i les cames ens plantem a Era Ventosa, des d’on iniciem la pujada fins la carena dels Emprius per un corriol força emboscat i del que ens quedaran varies esgarrinxades de record.

 


Fem tota la carena dels Emprius amb el Montcau a la nostra dreta i la Mola al davant.

Parem un moment per agafar el corriol que per una petita canal ens porta als peus del Queixal Corcat per enfilar-nos pel forat que li dóna nom i poder contemplar les vistes de la vall d’Horta des de dalt. Fem un parell de fotos i veiem el segon grup que ja baixa de Roca Sereny.
Tornem enrere sobre els nostres passos i tornem a agafar el camí de la carena dels Emprius, des d’on fem el descens fins al coll de Finestrelles. Allà agafem el corriol del GR, on sembla que es posa a ploure, tot i que només dura un parell de minuts. Serpentejant sota el Montcau, el corriol ens porta fins la Canal del Llor. L’enfilem caminant ja que les cames comencen a estar pesadetes i en pocs minuts passem per Coll d’Eres on iniciem la pujada final amb el Montcau agraïts de que avui no bufi gaire el vent. Un parell de fotos més amb Montserrat al fons, que visitarem pròximament amb el grup i decidim no refredar-nos i començar a baixar.

Els 500m tècnics de desnivell negatiu des de Coll d’Eres fins la Font del Llor passant per la canal es fan divertits, amb algun petit ensurt però arribem sencers.
En l’últim tram abans d’arribar a la Font del Llormsentim veus conegudes i al treure el cap per darrere les pedres veiem que alguns dels integrants del segon grup hi arriben en sentit contrari. Bany de la Queca que aprofita cada bassal que troba per refrescar-se i baixem fins el peu de les escales on ens trobem amb la totalitat del segon grup que han baixat des dels Emprius pel GR.
El segon grup ens explica que mentre esmorzava sota la carena dels Emprius ens han pogut veure a dalt del Queixal Corcat. I també ens han explicat que ells, han aprofitat per baixar tot grimpant al Cau dels Emboscats on alguns dels integrants encara no coneixia aquest curiós amagatall.
Aprofitem per fer una foto de grup tots junts  i arranquem direcció al Marquet des d’on agafem el corriol que marxa paral•lel al riu i previ pas per la Muntada ens porta fins les Oliveres. Tram suau i entretingut que fem a bon ritme. Al pont de les Oliveres ens desviem a mà esquerra tot seguint la pista que ens portarà fins al corriol que enfila amb força pendent fins la Torrota de la Roca. És un corriol força dur que fem caminant doncs les cames ja pesen una mica. Un cop a dalt agafem aire i tornem a agafar un bon ritme pel corriol que ens porta fins la Residència de Gent Gran, on saludem algunes treballadores conegudes que veiem a les terrasses. Des de la Residència fem els últims metres que ens separen del centre del poble pel Camí dels avis.
Per acabar, i després d’una dutxeta merescuda, ens trobem tots a plaça per fer un bon vermut i parlar de les pròximes sortides.
Gran entrenament avui en què hem pogut gaudir d’algunes de les joies naturals que tenim tant a prop del nostre poble i que per alguns ha servit per descobrir-les. Tot i que el millor de tot ha estat tot el què hem vist i el gran ambient.
Entre tots al final han sortit uns 19km i 900m de D+ i que gràcies als 2 grups que hem fet hem pogut gaudir tots els que hi hem participat.
Us esperem a tots els que us animeu en la propera sortida dels Trail Runners el dia 25 de Març al Montseny, en una ruta en què sortirem del poble del Montseny i passarem pel Turó de l’Home i les Agudes. Com avui farem 2 grups i hi pot participar qualsevol persona mínimanent acostumada a córrer.
Fins la pròxima i…
Salut, cames i molta muntanya!!