Pessons & Montmalús

Sortida circular sortint des de Grau Roig, passant pel Circ de Pessons (seguint el GR11) i assolint el Pic de Pessons. D’allà descendim fins el Refugi de l’illa (on aprofitem per dinar). El camí continua baixant per Vall Civera i d’allà (estant molt “al cas”) surt un sender que gràcies a les fites arribem fins a l’Estany de Montmalús on hi trobem el refugi lliure.

L’Estany del Montmalús es considera la platja d’Andorra i és que abans d’entar a l’estany trobem uns quants metres de sorra que ens fan endinsar progressivament fins al llac.

El refugi está en molt bones condicions. Hi trobem vuit lliteres, una llar de foc, dues taules ben grans per poder-hi menjar; escombres, galledes i recollidors per poder-ho deixar tot net; i una mica de llenya.

La nit, a fora, va ser mooolt moguda. Sentiem el vent bufar de valent, la pluja que queia amb intensitat (fins i tot a vegades semblava que queia pedra), veiem els llamps il·luminar el cel… L’endemà al matí ens vam despertar amb el cel tapat i una mica de boira baixa. El terra estava gelat i encara podiem veure la calamarsa que havia caigut durant la nit.

Vam aprofitar que teniem una finestra de bon temps durant el mate per pujar fins el Pic del Montmalús i tornar a Grau Roig sense mullar-nos.